Odpowiednie wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym jest bardzo ważne. Szczególnie istotne są meble, ale także sprzęt gastronomiczny i odpowiednie ich zestawienie względem siebie. Dobrze przemyślany projekt kuchni, odpowiednie dopasowanie wszystkich elementów, ich funkcjonalność, wpłyną na warunki i efekty pracy personelu kuchennego
Dlaczego kuchnia w restauracji jest tak ważna?
Kuchnia bez względu na to, czy w dużym, czy małym lokalu, jest jego centralnym miejscem. Od jej wyposażenia zależy między innymi:
– szybkość przygotowania zamówień i ich serwowania,
– przechowywanie żywności w odpowiednich warunkach,
– higiena przygotowywania posiłków,
– bezpieczeństwo podczas pracy.
Hendi – producent urządzeń i akcesoriów gastronomicznych
Międzynarodowa firma Hendi (zobacz szczegóły) działa od wielu lat, jej oddział znajduje się również w Polsce. Zajmuje się produkcją, sprzedażą i dystrybucją urządzeń gastronomicznych, akcesoriów bufetowych, naczyń i przyborów kuchennych. Wyróżnia ją miedzy innymi:
– bogaty asortyment towaru,
– wysoka jakość produktów,
– nowoczesne rozwiązania zastosowane w produkcji urządzeń i akcesoriów,
– niewysoka cena produktów,
– obsługa skierowana na klienta,
– krótki czas dostawy towaru.
Firma Hendi ceniona jest w całej Europie zwłaszcza za innowacyjność sprzętu, który znacznie usprawnia pracę w lokalach gastronomicznych.