Dobrze dobrane meble i akcesoria – podstawa w gastronomii

Na wyposażeniu kuchni gastronomicznej nie może zabraknąć wielu elementów. Kuchenki, lodówki i inne sprzęty to podstawa, bez której przygotowanie potraw nie jest możliwe. Jednak aby praca przebiegała bez większych problemów, dobrze jest także wybrać właściwe meble i akcesoria, ułatwiające wykonywanie zadań.

Dobra atmosfera – jak ją zapewnić

Właściwe umeblowanie kuchni sprawia, że pracuje się w niej znacznie przyjemniej. Elementem, który także ma na to duży wpływ jest odpowiednio dobrany okap gastronomiczny od sklep.technica.pl Powinien być umieszczony na takiej wysokości, aby bez problemu mógł odciągać zapachy czy opary, jednocześnie zaś umożliwiał bezproblemowy dostęp do aktualnie przygotowywanych potraw.

Dobre umeblowanie – lżejsza praca

Przy meblowaniu kuchni gastronomicznej bardzo istotne jest to, aby meble były odpowiednio ustawione, zapewniając ciągłość pracy na poszczególnych stanowiskach. Dopasowana do potrzeb kuchni ilość blatów roboczych i akcesoria oraz narzędzia stosowane do pracy umieszczone blisko nich – to niezwykle istotna kwestia przy organizowaniu wnętrz kuchennych. Warto zadbać także o akcesoria takie jak stoliki na kółkach i podobne, które dają możliwość szybkiego przenoszenia potraw.

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz