Rodzaje pieców w gastronomicznych

Na rynku funkcjonuje wiele firm zajmujących się produkcją urządzeń wykorzystywanych powszechnie z gastronomii. Przede wszystkim będą to różnego rodzaju piece gastronomiczne Jedną z takich firm jest UNOX.

Piece konwekcyjno-parowe i piece do pizzy

Piece konwekcyjno-parowefirmy unox (https://sklep.technica.pl/unox) ze względu na wiele możliwości ich zastosowania są zdecydowanie najczęściej wykorzystywane we wszelkiego rodzaju gastronomicznych punktach, niezależnie tak naprawdę od typu serwowanych potraw. Natomiast piece do pizzy, zgodnie z nazwą swoje zastosowanie odnajdują przede wszystkim w pizzeriach oraz lokalach, w których pizza stanowi jedną z pozycji w gastronomicznym menu.piec konwencyjny unox

Piece cukiernicze

W gastronomii równie często, co z piecami konwekcyjno-parowymi, jak i do pizzy spotkać się można z także z cukierniczymi piecami. Wykorzystuje się je w piekarniach i cukierniach. Ich zastosowanie daje wiele zalet, między innymi takich jak:
– bardzo równomierny wypiek (dzięki kompozycji odpowiedniej ilości specjalistycznych wentylatorów),
– duże rozmiary, dzięki czemu bez problemów można przygotowywać mnóstwo wypieków jednocześnie,
– zaawansowanie technologiczne, z punktu widzenia możliwości, jakie daje sterowanie tego rodzaju piecami.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *